torsdag 27 augusti 2009

Lepheton, Cocillana, Pulmicort, Rhinocort, Nezeril, Ipren, Alvedon, Bafucin & Nicotinell...

Jaha, vad säger man? Skön start på nya jobbet.. Ligger i värsta förkylningen. Vanlig "bondförkylning" sa läkaren till mig.

Hmmmm, men jag tycker att det är den värsta förkylningen jag någonsin haft! Det säger man väl alltid? Kan inte minnas när jag var tvungen att dra i min en hel "radda" av mediciner för en vanlig förkylning. Kan stundom inte andas ur någon näsborre och jag har snutit mig konstant i en vecka nu, feber varvat med illamående i över två veckor och allt började för ca tre veckor sedan då jag med all hjärnkapacitet försökte att ignorera och skjuta undan att jag faktiskt började känna mig hängig och dålig. Har varken tid eller lust med att vara sjuk. När går skiten över =(?

MEN, det heter ju att det inte finns något ont som inte har något gott med sig.. Eller?

För min del är det sant den här gången =). Håller på att sluta röka (igen) och så som jag mår nu så orkar jag inte röka och det smakar verkligen inte gott. Mina smaklökar fungerer sådär vid det här laget. Allt smakar bläääääää... Så inga cigaretter längre. Istället tar jag till ett nikotin tuggummi när jag känner att det börjar krypa i kroppen och jag har lust att strypa någon =).

Det är skrämmande hur ett inövat beteende och dem där giftpinnarna kan ha sånt grepp om en. Paniken och irritationen som kommer över mig när jag inte "får lov" att ta den där cigaretten som jag vill ha efter maten, väntar på bussen eller tåget, tar ett glas vin, fikar med vänner eller bara vill "belöna" mig själv för att man varit så duktig och städat eller tagit tvätten.

Nej, nu är "pinnarna" borta och jag ska lyckas helt denna gången. Har kanske lite mer motivation denna gången. Insåg för ett tag sedan hur bl.a all stress, dåliga matvanor och cigaretterna har gett min kropp en regäl omgång stryk..

Nu börjar mitt nya liv (igen) med att vara mer rädd om mig själv och min kropp. Får ju faktiskt inse att man är +30 nu och inget kommer gratis. Och de senaste 3 åren har jag verkligen slarvat med allt och t.o.m min så viktiga träning har totalt lagts på hyllan.

MITT NYA LIV:
 • sluta röka
 • äta regelbundet och med måtta
 • stressa mindre
 • sova mera
 • planera min tid bättre
 • börja någon form av träning
 • unna mig en behandling på salong då och då
Önska mig lycka till & håll tummarna nu =)!!!

6 kommentarer:

 1. lycka till!! hoppas inte du tar allt av det du skrev. Lepheton och cocillana e starka saker.. o varför har du pulmicort? krya på dej iaf..=)

  idag ska jag, jennifer o angelina till karlstad..=) hoppas vi blir fattiga efter..:P

  en länk: http://amandavardet.blogg.se

  Gå in där om du har tråkigt, känner dig ytlig och har världsliga problem.. OMG, OML, OMJ!

  SvaraRadera
 2. Jag ger det 2 veckor med "sluta-röka-försök-#86"

  /Inte ett Pucko

  SvaraRadera
 3. Syter yster,

  oroa dig inte, jag tar allt med försiktighet, jag lovar =)!!! Pulmicorten är till för att vidga luftvägarna, tar det bara när det är som tyngst..

  Mysigt att ni ska till K-stad tillsammans, och jag hoppas inte att ni blir fattiga efter men hoppas ni fyndar mycket =D.

  Och du... OMG, OML och OMJ, vad är det? =S
  Hahahahahaha, du får tänka på at jag börjar bli gammal nu =D..

  Kram Kram

  SvaraRadera
 4. Hmmmmm, "sluta-röka-försök-#86"...
  Hahahahahahaha verkar som att någon inte riktigt tror att jag ska klara det?
  Kan förstå, det är ju faktiskt nästan försök #86 nu.
  Men håll tummarna så e du snäll =D!!!

  /S

  SvaraRadera
 5. Hahahahaha förlåt...skulle kommentera ditt inlägg men måste börja med:
  "/Inte Ett Pucko"
  What??!! Hahahhaha... Låter som en du skulle ha svikit å ljugit för ngn angående typ vänskap eller något annat seriöst... Va????
  Sluta såra människor Sanna genom att säga att du ska sluta röka!!! Hahahahahah
  Tips fr coachen #69 ;)

  Usch för att vara sjuk gumman!! Faktiskt haft samma med illamående å skit e hemma fr jobbet å legat i soffan... hel min LEDIGA helg... Vi får ta varann i hand å inse att vi har svininfluensan å leeeeeee att vi får till höra denna fina minoritets grupp!! Vilken ära!!!! Hihihi
  Nä skämt å sido... ja e nästan frisk å haft kanske hälften av det du har så krrrrryyyya på dig hjärtat!!! Vill ju att vi ska kunna träffas å snacka lite skit utan att jag ska ha röst som en man på sterioder( räcker att ha mina gamla vanliga maniliga hahah) å du en röst som en unge med hundra gröna ärtor i näsan... eller de där köttbullarna som marcus gillar... fnisss...

  Hoppas vi ses snart, saknar dig massssor!!! Ser ju på denna kommentar...min mun(fingrar) slutar ju inte...mihi...nu tvingar jag mig sj.. på med tvångshandskarna fniss

  Pöss å massa kärlek krya på dig nu!!

  /Rika

  SvaraRadera
 6. Hahahahahahaha RIKA, du är av en alldeles egen ras vill jag lova =D!
  "Inte Ett Pucko" är btw ett internt skämt..

  Ja usch för att vara sjuk och ha en röst som en man på steroider eller ha en röst som en unge med hundra gröna ärtor i näsan ;)..

  Saknar Dig massor också och ska se till att komma och hälsa på mycket snart!!

  Pöss å massa kärlek tillbaka..

  /Sanna

  SvaraRadera