söndag 30 augusti 2009

God morgon,

vaknade kl:05.00 fösta gången sedan igen strax efter sex. Det var lika bra att gå upp för jag kan ändå inte sova (och detta en söndag). Har fått i mig 2 ost mackor och en kopp te. Sitter med tv:en på i bakgrunden och datorn framför mig. Har googlat runt lite och läst om celluliter, stress och bältros.

Det har varit en tung helg och jag känner väl kanske inte den största entusiasmen inför kommande vecka. Kanske beror det på att jag legat och varit dålig ett tag nu och att det inte finns så mycket energi kvar i kroppen? Eller är det kanske för att jag just nu befinner mig i en livsituation där mycket har förändrats på så kort tid? Kanske är det båda delarna? Skulle nästan kunna tro att det är det sist nämnda..

Gjorde ett stress test på nätet nyss. Hur många gånger har jag inte gjort det fast att jag vet svaret?

Mitt testresultat:

Del 1.
Höga krav
- kraven på dig är för höga. Fundera på om det är du själv eller din omgivning som ställer kraven. Vad kan du själv göra åt problemet?
Försök att minska på alla måsten och öva dig i att säga nej. Prioritera vad som är viktigast för just dig att hinna med. Unna dig regelbunden vila och stimulerande avkoppling.

Det är viktigt att de krav som man ställer på sig själv är rimliga och realistiska. Ibland kan andra vara bättre än man själv på att se om man har för höga krav på sig. Tala med din närmsta omgivning, arbetskamrater och din arbetsgivare om hur du känner det.

Höga krav under en längre tid kan vara skadlig för din hälsa.

Del 2.
Ganska bra kontroll - Balansen kan förändras så att din kontroll minskar ännu mer, eller ökar.

Det är viktigt att du funderar över vad du kan göra för att stärka din känsla av kontroll, och inte riskera att förlora greppet om såväl arbetsliv som familjeliv och fritid.

Det är viktigt att känna att man har kontroll över sin egen situation och utveckling. Det ger stimulans och är bra för hälsan på sikt.

Del 3.
Ett ganska bra socialt stöd - Det sociala stödet i din omgivning är ganska bra. Kanske kan du förbättra det ytterligare? Vårda dina kontakter med andra, och låt inte umgänget vara det du väljer bort först när du har mycket att göra.

Man mår bra av att träffa andra människor som man kan anförtro sig åt och som kan fungera som stöd och bollplank.

Med några vänner och bekanta mår man helt enkelt bättre, det visar flera vetenskapliga studier.

Hmmmm, ja stämmer gör det ju... Inget nytt, men ibland är det bra att påminna sig själv om ens verkliga situation även om det är genom ett stress test på internet som man gjort 100 gånger. Det är dags att jag sätter mig ner nu och ser vad jag kan göra för att minska på all stress. Har trots allt lagt det som en punkt över saker som jag ska förändra i mitt liv =)!!!

Gå in och gör testet själv på
http://www.1177.se/artikel.asp?CategoryID=25143.

2 kommentarer:

  1. Ja se till att höra av dig nu! du gör de för sällan! Försökt få tag på dig på mobill och allt men ikke.. Ring snart så vi kan fika! Kram

    SvaraRadera
  2. =) ska försöka att friskna till så att vi kan ta igen lite av den tid vi inte hunnit med att skvallra om allt som händer omkring Oss =D!!!

    STOR KRAM TILL DIG PERNILLA!!!

    SvaraRadera