onsdag 4 mars 2009

Avund-svartsjuka, tissel & tassel...

"Avund och svartsjuka är en önskan om att erhålla samma saker eller fördelar som någon annan har. Den som hyser sådana känslor kallas avundsjuk. Att hysa känslorna kallas att avundas."

Jag och 2 vänninor var i Dubai förra veckan och det tog inte mer en 2 dagar så står det om en av tjejerna på ett forum här på nätet. Orden hon läste upp, spekulationerna och påståenderna gjorde att jag tappade hakan. Varför är det inte ok att i detta land få vara med om roliga saker, njuta av det och få skratta? Varför sitter det alltid någon någonstans som bara måste slå ner det faktum att en annan människa kanske har det lite bättre, lite roligare, lite mer spännande och njuter av det?

Spekulationerna lydde i att -hur "P" kunde ha råd att åka till Dubai då hon lever på en liten sjukpenning. Att förmodligen så va det så att hon va "lyxprostituerad" där nere. Och sedan var det en massa andra påhopp angående hennes livssituation.

Vi som står "P" nära vet vilken underbar tjej hon är, vet vad hon gått igenom i livet och hur hennes liv ser ut idag. "P" är en tjej som är fylld av värme, kärlek, empati och dessutom är hon ju faktiskt snygg också *ler*.

Så här lyder inlägget om min vän:

Det är inte för inte som man kan undra hur Pernilla Gamberg (Pramberg) har råd att resa till Dubai, när hon enligt egen utsago endast lever på en minimal sjukpenning och/eller socialbidrag. Hur går denna ekvationen ihop..?

http://pernillapramberg.blogspot.com/2009/03/sjosjuk.html

Sedan är det extra intressant att få reda på varför, men framför allt HUR hon vågar köra runt med den inlåsta Slagefeldts bil som hon fortfarande har nycklarna till... Om hon nu är så rädd för honom och fruktar för sitt liv, ja då ter det sig helt obegripligt att hon helt utan några som helst problem låter sina körkortsförsedda vänner köra runt med henne i den bilen. Antingen så värderar Gamberg en liten biltur i Slagefeldts bil högre än livet själv, eller så luktar hela hennes roll som plågat brottsoffer väldigt illa...
Nej, Gamberg har knappast alla läsk i backen, det är något som står klart vid det här laget. Dubai är alltså även känt för alla sina amorösa nattfjärilar som tar betalt per timma. Möjligen är detta en av förklaringarna till att Gamberg trots en låg sjukersättning har råd med en verklighetsflykt och lite extravagans i kamelernas dyrbara rike...
Pernilla Pramberg: Sjösjuk efter resan i Dubai
Källa: pernillapramberg.blo...

....

Ok, så lever vi ju i ett land där yttrandefriheten hägrar vilket jag tycker är bra på många sätt och vis. Alla ska ha sin rätt i att tycka och tänka. Så här kommer min åsikt.

-Jag förundras över hur människor inte kan glädjas över att någon annan har det bra. Ta situationen med ”P” där hennes ex nu sitter i häktet och ”P” valt att gå vidare efter att fått veta att hennes ex inte varit ärlig mot henne och detta har satt henne i en situation där hela hennes framtids plan och bild rasade. Klart att detta va jobbigt för henne till att börja med, men eftersom hon har sådan självinsikt och styrka idag så har hon valt att gå vidare i livet och ändå jobba mot sitt mål i livet. Detta kanske sticker i andras ögon. För det är ju klart att ”P” ska vara deprimerad, ledsen och tappa lusten till allt om hon ska följa den svenska oskrivna lagen. Helt absurt i mina ögon! Utsagorna om henne är grundade på spekulationer och det får inte glömmas. Ta bara ett par exempel, sjukskrivningen, ja hon är sjukskriven men får sin sjukpenning från Norge där hon har sin arbetsgivare. Denna sjukpenning är inte som i Sverige utan man får full ersättning något som Ni spekulanter bör veta. Så Ja ”P” klarar sig lite bättre än om hon fått sjukpenning från Sverige.

Ta sedan resan. Visst vore det hemskt om ”P” blev bjuden på resan av goda bekanta som har råd med detta och ville att Vi/Hon skulle komma ner i några dagar. Jag säger bara AVUND & SVARTSJUKA, det är ju det enda som lägger grunden för människors spekulationer.
Vad sägs om att glädjas åt andras ”framgångar” och glädje ist för att missunna och spekulera i billiga termer???

Säger bara en sak –GRATTIS ”P” för att du har vänner som älskar Dig och som vill ha med Dig på roliga saker. GRATTIS för att Du tar dig vidare i livet och är stark. GRATTIS för att Du har MIG som vän ; )!!!! hahahahahah

2 kommentarer:

  1. Du är så UNDERBAR Sanna!!.. TACK för att DU finns!...

    SvaraRadera
  2. Jajjemän, så e det gumman ;), du e inte så dum du heller *skrattar*!!! Jag är glad att du finns också =)...

    SvaraRadera